Kasvun rajat -raportin poliittinen konstruointi - Kratochvil, Joachim (2014)
Tarkastelen tutkielmassa vuonna 1972 julkaistun Kasvun rajat -raportin poliittisen argumentaation rakentumista. Erityisenä tarkastelun kohteena on miten raportti liikkuu ja pyrkii määrittämään poliittista tilaa ja aikaa. Raportti synnytti julkaisunsa jälkeen debattia omalla analyysillaan talouskasvun potentiaalisista tulevaisuuksista. Raportin synnyttämää debattia käydään läpi tieteellisten kommentaariartikkeleiden kautta. Nämä avaavat näkökulman siihen, miksi raportti on tieteellisen antinsa lisäksi myös poliittinen teos.