Irtisanottujen kokemuksia irtisanomistilanteen vuorovaikutuksesta - Nitovuori, Reeta (2014)
Tämän pro gradu -työn tavoitteena oli kuvata ja jäsentää irtisanottujen kokemuksia irtisanomistilanteen vuorovaikutuksesta. Tavoitetta lähestyttiin kysymällä irtisanottujen kokemuksia heidän omasta ja johtajan vuorovaikutuskäyttäytymisestä irtisanomistilanteessa. Lisäksi tutkimuksella pyrittiin selvittämään irtisanottujen kokemuksia irtisanomistilanteen ulkoisista tekijöistä ja irtisanomisprosessista kokonaisuudessaan. Tutkimus toteutettiin laadullisin menetelmin ja aineistonkeruumenetelmänä käytettiin avointa teemahaastattelua. Tutkimukseen haastateltiin yhteensä kahdeksaa tuotannollistaloudellisin perustein irtisanottua henkilöä, joista viisi on naisia ja kolme miehiä. Iältään haastateltavat ovat 28–55-vuotiaita, ja he ovat työskennelleet irtisanoneessa yrityksessä 2–30 vuotta. Haastatteluaineiston analysointimenetelmänä käytettiin teemoittelua.