Kolmiportaisen tuen kuntamalleja varhaiskasvatuksessa : monitapaustutkimus - Kuoppala, Ritva (2014)
Kuoppala, Ritva. KOLMIPORTAISEN TUEN KUNTAMALLEJA VARHAISKASVATUKSESSA − Monitapaustutkimus Erityispedagogiikan pro gradu -työ. Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden laitos, 2014. 88 sivua. Julkaisematon. Tutkimuksen tarkoituksena oli kuvailla kolmiportaisen tuen mallia varhaiskasvatuksen ko-konaisuuteen kuuluvana tuen järjestelmänä alle esikouluikäisillä lapsilla. Näkökulmana oli hallinnon näkökulma. Tavoitteena oli löytää yhtäläisyyksiä ja eroavuuksia siitä, miten kun-nissa oli päädytty kolmiportaisen tuen mallin käyttöönottoon, millaisissa kuntien palvelu- ja yhteistyöjärjestelmissä tukimallia toteutettiin, miten tukimallin eteneminen oli toteutunut ja millaisia haasteita ja kehittämistarpeita kunnissa oli tukimallin puitteissa huomattu. Tutkimusmenetelmänä käytettiin haastattelua. Tutkimuksen aineisto koostui viiden kunnan varhaiskasvatusjohtajien tai heidän nimeämien edustajien haastatteluista. Aineisto kerättiin marraskuulla 2013 ja se analysoitiin sisällönanalyysin avulla. Tutkittavat kunnat olivat Kurikka, Lappeenranta, Liperi, Saarijärvi ja Äänekoski. Kuntien nimeämät perustelut kolmiportaisen tuen malliin käytölle alle esikoululai-sille olivat: käytännön toimintatapojen kehittämiseen liittyvät syyt, kunnallishallintoon liit-tyvät syyt, lapseen ja perheeseen liittyvät syyt sekä lakimuutoksiin liittyvät syyt. Kuntien välillä oli eroja siinä, millaisissa organisaatioissa ja verkostoissa palvelut tuotettiin ja toteu-tettiin. Kuntakohtaisia eroja oli myös moniammatillisen yhteistyön toteuttamistavoissa. Kolmiportaisen tuen mallin etenemisestä oli kaikissa kunnissa vastannut varhaiskasvatus-johtaja. Vastuun jakautumisesta tukimallin suunnittelussa ja jalkauttamisessa muodostui kuntien välille eroja. Kuntien mainitsemia haasteita ja kehittämistarpeita olivat moniamma-tilliseen yhteistyöhön liittyvät haasteet, henkilöstön asenteet ja lisäkoulutustarpeet, uusi ilmiö haasteena sekä resursseihin liittyvät haasteet. Tutkimuksen perusteella voidaan päätellä, että kolmiportaisen tuen mallin koko-naisuuteen sisältyy keskeisinä osa-alueina resursointi, henkilöstön tukeminen, koulutus, työnjaon selkeyttäminen työntekijöiden välillä, arviointitiedon hankkiminen ja sen hyödyn-täminen kehitystyössä, moniammatillinen yhteistyö sekä toiminnan vision asettaminen ja sen suuntaisesti toimiminen.