Tieteellisen laskentasovelluksen modernisointi pilvipalveluksi : tapaustutkimus - Harmainen, Valtteri (2014)
Perinteisesti raskaaseen laskentaan vaadittavien IT-resurssien hankinta on edellyttänyt merkittäviä investointeja laitteistoihin ja ohjelmistoihin sekä niiden ylläpitoon. Pilvipalvelut vaikuttavat lupaavalta ratkaisulta IT-resurssien hankintaan. Erityisesti tutkijat hyötyisivät raskaaseen laskentaan vaadittavien IT-resurssien hankkimisesta palveluna, koska tällöin voitaisiin keskittyä vaadittavan laitteiston hankkimisen ja ylläpidon sijaan ydinongelman tutkimiseen. Miten olemassa olevia tieteellisiä laskentasovelluksia voidaan helpoiten muokata, jotta pilvipalveluiden hyödyntäminen olisi mahdollista?