Toimijat ja toimijaverkon rakentuminen kotimaisten filmielokuvien digitointiprosessissa - Huttunen, Miia (2014)
Tutkimuksen kohteena on kotimaisten filmielokuvien digitointiprosessi. Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI käynnisti vuonna 2012 kotimaisen elokuvakokoelman digitointiprojektin, jonka tavoitteena on tehdä kaikista kotimaisista pitkistä elokuvista digitaaliset esityskopiot pyrkien näin mahdollistamaan myös vanhemman kotimaisen elokuvan esittämisen edelleen valkokankaalla. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, miten digitointiprosessin toimijaverkko rakentuu, minkälaisista toimijoista verkko koostuu ja mistä sosiaalinen digitointiprosessin kontekstissa koostuu.