Submaksimaalinen juoksutesti arvioitaessa maksimaalista suorituskykyä kovatehoisen- ja määräharjoittelun aikana kestävyysjuoksijoilla - Häkkinen, Timo (2014)
Kestävyysjuoksussa voidaan saavuttaa huipputaso harjoittelemalla kovatehoisesti ja määrällisesti paljon. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää voidaanko submaksimaalista juoksutestiä käyttää urheilijan harjoitustilan ja kestävyysjuoksukunnon seurannassa juoksijoilla, jotka harjoittelevat ensin samalla tavalla ja sitten joko määrä- tai tehopainotteisesti.