Internet of Things -alustayritysten liiketoimintamallit ja niiden luokittelu - Valkonen, Mikko (2014)
Itsenäisesti toimivat älykkäät objektit tulevat yhä arkipäiväisemmiksi toimijoiksi ympäröivässä maailmassamme. Älykkäät objektit ovat fyysisiä asioita, joilla on myös virtuaalinen identiteetti. Toisiinsa kytköksissä olevista älykkäiden objektien verkostosta käytetään käsitettä Internet of Things (IoT) tai asioiden ja esineiden internet. Näiden objektien määrän kasvaessa tulevina vuosina kymmenillä miljardeilla sekä niiden tullessa osaksi liiketoimintaprosesseja, korostuu näille objekteille alustapalveluja tuottavien yritysten merkitys. IoT-tutkimus on kuitenkin keskittynyt teknologiakerrokseen jättäen liiketoiminnan tutkimuksen vähemmälle huomiolle.