Juniorivalmentajien arvot joukkuelajeissa peluutuksen näkökulmasta - Stude, Katja (2014)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää suomalaisten joukkuelajien juniorivalmentajien arvoja, arvojen ja peluutuskäytäntöjen yhteyttä sekä ”break-even age”-ikää. Tässä tutkimuksessa ”break-even age:lla” tarkoitetaan junioriurheilussa ikää, jossa siirrytään puhtaasti voittoa tavoittelevaan, aikuismaiseen peluutukseen. Tutkimukseen valittiin viisi Suomen harrastetuinta junioriurheilun kansainväliset kriteerit täyttävää joukkuelajia, joista otettiin tarkasteluun Suomen viisi suurinta junioriurheiluseuraa. Tutkimuksen 25 seurasta kyselyyn vastasi yhteensä 421 valmentajaa.