Liberaalin maailman ääni ja punainen uhka : kommunismi New York Timesissa kylmän sodan aikana, 1939-1985 - Puranen, Matti (2014)
Tässä tutkimuksessa tarkastellaan The New York Timesinesittämää kuvaa kommunismista kylmän sodan aikana 1939-1985. Kylmä sota oli poliittinen ja taloudellinen, mutta erityisesti myös ideologinen konflikti kapitalistisen ja kommunistisen maailman välillä. Koska sotavoimien käyttö ei tullut ydinsodan riskin vuoksi kysymykseen, yrittivät osapuolet nujertaa toisensa kulttuurisella ylivertaisuudellaan. Tärkeimmiksi ”aseiksi” muodostuivatkin siten pian propaganda ja kulttuurituotteet, sekä ideat ja mielikuvat.