Polttoaineiden kuluttajahintojen tilastollinen mallintaminen päivä- ja asematasolla - Isoketo, Joonas (2014)
Tässä työssä tutkitaan, miten liikennepolttoaineiden, 95E, 98E ja diesel, vähittäishinnat ovat muuttuneet sekä alueellisesti että ajallisesti. Alueellisessa hinnoittelussa tutkitaan erityisesti, mitkä tekijät ovat yhteydessä hinnanmuuttamispäätökseen. Lisäksi selvitetään, miten paikallinen hintakilpailu ja aseman oma hintahistoria selittävät tulevia hintoja. Työssä kuvaillaan vielä, onko seutukuntien ja polttoaineketjujen välillä löydettävissä eroavaisuuksia hinnoittelussa. Polttoaineiden hintojen ajallisessa tarkastelussa keskitytään puolestaan tunnistamaan, mitkä tekijät ovat yhteydessä polttoaineiden hintoihin yleisesti.