Laulaminen puhehäiriöiden kuntoutuksessa - Pöyhönen, Auli (2014)
Kandidaatintutkielmani on tarkka kuvaus äänentuottoprosessista ja siinä ilmenevistä vaikeuksista. Tutkielmani alkuosioissa perehdyn laulun ja puheen äänentuoton neurologiseen ja fysiologiseen prosessiin ja äänentuottoelimistön toimintaan. Lisäksi selvitän laulun ja puheen yhtäläisyydet ja eroavaisuudet, jotka toimivat osittain perusteluina puhehäiriöiden musiikilliselle ja laululliselle kuntoutukselle. Selvitän eri puhehäiriöiden aiheuttajia ja kuvaan niiden oirekuvia, sillä erilaisten puhehäiriöiden kuntouttamisessa tulee ottaa huomioon millaisesta puhehäiriöstä on kyse ja millaisia terapiamalleja niihin tulee soveltaa.