Rapid early improvement in the treatment of insomnia with ACT-based group intervention and the factors linked to improvement - Laakso, Katja; Tolonen, Taija; Wallin, Kiia (2014)
Unettomuus on yleinen ongelma, johon liittyy muun muassa kohonnut riski sairastua muihin mielenterveyden häiriöihin sekä somaattisiin sairauksiin. Hyväksymis- ja omistautumisterapiaa ei ole vielä juuri tutkittu unettomuuden hoidossa, vaikka se on todettu tehokkaaksi hoidoksi moniin muihin ongelmiin. Myöskään nopeaa hyötymistä ei ole tutkittu aiemmin unettomuuden hoidossa, vaikka kyseinen ilmiö on löydetty muun muassa mieliala- ja ahdistuneisuushäiriöiden hoidossa.