Obŝenie v finsko-russkih rabočih kollektivah sfery obsluživaniâ : rol' i značenie russkogo âzyka i kul'tury - Isomäki, Jenni (2014)
Tämän pro gradu -tutkielman aihe on viestintä ja vuorovaikutus suomalais-venäläisissä palvelualan työyhteisöissä. Tavoitteena on selvittää, kuinka monikulttuurisuus vaikuttaa työyhteisöjen toimintaan ja viestintään. Tutkimuskysymykset ovat: (1) Millaisia kulttuurieroja suomalais-venäläisten työyhteisöjen jäsenet ovat huomanneet? (2) Ovatko erot hyödyntäneet työyhteisöjä jollain lailla? (3) Ovatko erot aiheuttaneet kulttuurienvälisiä väärinymmärryksiä ja konflikteja? ja (4) Millaisia tietoja ja taitoja monikulttuurisissa työyhteisöissä tarvitaan? Ennen kaikkea huomio kiinnitetään venäjän kielen ja kulttuurin rooliin ja merkitykseen.