Hopeananoklusterien synteesit, stabiilisuus ja monodispersiivisyys - Annala, Riia (2014)
Tämän pro gradun kirjallisuusosassa tarkastellaan hopeananoklustereiden synteesejä. Tarkastelussa keskitytään erityisesti hopeaklustereiden stabiilisuuteen ja monodispersiivisyyteen. Hopeaklustereiden synteesimenetelmät on jaoteltu liuoksessa tehtyihin synteeseihin, kiinteässä olomuodossa tehtyihin synteeseihin ja templaattisynteeseihin. Lisäksi tarkastellaan hopean seosklustereiden synteesejä. Työn lopussa on lyhyet katsaukset klustereiden stabiilisuuteen vaikuttavista tekijöistä ja klustereiden karakterisoitimenetelmistä.