Computational modelling of boron nitride nanostructures based on density-functional tight-binding - Nokelainen, Johannes (2014)
Boorinitridin (BN) nanorakenteet ovat sekä rakenteellisesti että lujuusominaisuuksiensa puolesta hyvin samankaltaisia vastaavien hiilirakenteiden kanssa. Suurimpana erona on BN:n sähköinen eristävyys kun taas hiilirakenteet ovat johteita tai puolijohteita. BN onkin hyvin lupaava nanomateriaali ja sille on odotettavissa sovelluksia muun muassa muiden nanorakenteiden suojaajana ja komposiittimateriaalien nanokudosaineena.