Musiikkimatkailijan muotokuva : Viitasaaren Musiikin aika -festivaali 1992 ja 2007 - Saahkari, Liisa (2013)
Tutkimuksessa tarkastellaan kysymyksiä mitä on musiikkimatkailu ja minkälainen on musiikkimatkaili-ja, käyttäen aineistona kesällä 2007 Viitasaaren Musiikin aika -nusiikkifestivaalilla tehtyä kyselytutki-musta, joka pohjautui Timo Cantellin (1993) kesällä 1992 Musiikin aika -musiikkifestivaalilla tekemään kyselytutkimukseen. Vuoden 2007 ja 1992 tuloksia vertaillaan keskenään käyttäen viitekehyksenä ai-neistojen analysoinnissa Hughesin (2000) teoriaa matkailusta, johon sisältyy taidekokemus, the arts-related tourism ja matkailijasta, the arts-related tourist, jonka matkaan kuuluu taidekokemus. Hughesin teoria rajaa tutkittaviksi kohteiksi nimenomaan esittävän taiteen, the peforming arts, johon kuuluvat myös viihde-esitykset, the peforming entertainements.