Koulutuspaikan valinta ICT-alalta ja keinoja Jyväskylän yliopiston Tietotekniikan laitoksen opiskelijarekrytointiin - Lindfors, Emma (2014)
Tutkielmassa tarkastellaan Jyväskylän yliopiston (JY) Informaatioteknologian tiedekunnan Tietotekniikan laitoksen (TTL) opiskelijarekrytointia ja sen kohdentamista. Tavoitteena on selvittää kirjallisuuskatsauksen ja tapaustutkimuksen keinoin, mitkä tekijät yhdistävät potentiaalisia hakijoita. Tapaustutkimuksessa hyödynnetään TTL:n valintakokeeseen osallistuneilta kerättyä kyselyaineistoa. Kyselyllä selvitettiin hakijoiden syitä hakea tutkinto-opiskelijaksi JY:n TTL:lle. Tutkielman keskeinen tulos on, että tietotekniikkaa opiskelemaan hakevat ovat lähtökohtaisesti kiinnostuneita matematiikasta ja teknologiasta. Kirjallisuuden mukaan sisäsyntyinen kiinnostus myös ennakoi myönteisesti opiskelumotivaatiota ja opinnoista suoriutumista, minkä voidaan olettaa olevan kiinnostavaa TTL:n rekrytoinnin kannalta. Kenen tahansa on mahdollista menestyä opinnoissa, kunhan alaa kohtaan löytyy sisäistä motivaatiota ja kiinnostusta. Tulosten pohjaltasuositellään, että TTL panostaisi paikalliseen markkinointiin sekä erityisesti roolimalleihin, joita ovat laitoksen alumnit ja opetushenkilökunta, ja näiden levittämiin mielikuviin alan opiskelemisesta.