Laiteverkon keskeisimmät ohjelmistoalustat ja niiden muodostamat ekosysteemit - Kilpiäinen, Vesa; Toivanen, Teemu (2014)
Tutkimuksen aihealue on laiteverkko, joka on valtava, meitä kaikkialla ympäröivä toisiinsa kytkettyjen älykkäiden laitteiden muodostama verkosto. Tämän verkoston jäsenten keräämää dataa voidaan hyödyntää eri sovellusalueilla, kuten kiinteistöautomaatiossa, terveydenhuollossa sekä logistiikassa. Laiteverkon sovellusten yleistyessä jatkuvasti, on selvä tarve laiteverkon liiketoiminnalliselle tutkimukselle. Koska laiteverkko tutkimuskohteena on kuitenkin hyvin laaja, on tutkimus rajattu käsittelemään erilaisia ohjelmistoalustoja, joiden avulla laiteverkon laitteiden keräämää dataa voidaan jatkojalostaa erilaisiksi sovelluksiksi. Ohjelmistoalustat toimivat useimmissa tapauksissa myös verkoston tai ekosysteemin ytimenä.