Short-term and subchronic phytotoxicity of low-weight carboxylic acids and their mixtures - Järvistö, Johanna (2014)
Kompostia käytetään maaparannusaineena tai kasvualustan osana. Hajoava kompostiaines ja mädätysjäännös sisältävät kuitenkin lyhytketjuisia karboksyylihappoja, jotka ovat kasveille haitallisia. Karboksyylihapot kuitenkin hajoavat kompostimassasta sen stabiloituessa, joten niiden pitoisuudet ovat kompostin kypsymisen indikaattoreita.