Kehittämiskeskustelu alueidenkäytön suunnittelun välineenä Keski-Suomen ELY-keskuksen informaatio-ohjaussuhteessa tietojohtamisen näkökulmasta - Partanen, Nina Maarit (2014)
Tutkimus käsittelee valtionhallinnon ja kunnan välistä lakisääteistä alueidenkäytön suunnittelun työkalua: kehittämiskeskustelua. Tutkimuksessa kartoitetaan kaavaohjaukseen osallistujien kokemuksia, odotuksia ja kehittämisideoita kehittämiskeskustelusta ja ohjaussuhteesta. Tulosten avulla mallinnetaan toimenpide-ehdotukset, joiden avulla alueellisen kehittämistyön vaikuttavuutta voidaan tehostaa Keski-Suomessa. Tutkimuskysymykset rakentuvat sekä kehittämiskeskustelun tavoitteiden, sisällön ja toteutuksen ympärille että ohjaussuhteeseen. Lisäksi selvitetään edellytykset ELY-keskuksen synergiaetujen hyödyntämiselle ohjaussuhteessa.