Dokumentointi ketterässä kehittämisessä - Juonoja, Toni (2014)
Perinteinen ohjelmistokehitys on saanut tilalleen uusia menetelmiä, joita kutsutaan ketteriksi menetelmiksi. Näiden yhtenä arvona mainitaan: ”Toimiva ohjelmisto ennen dokumentaatiota”. Tämä kirjallisuuskatsauksena toteutetun tutkielman tarkoituksena on selvittää mitä dokumentoinnilla tarkoitetaan, mihin sitä käytetään ja erityisesti missä määrin ketterissä menetelmissä dokumentoidaan ja miten siihen suhtaudutaan. Tutkimustuloksena todetaan, että ketterät menetelmät eivät täysin tyrmää dokumentaatiota vaan pyrkivät tuottamaan kevyempiä tai ketterämpiä dokumentteja tietynlaisin kriteerein. Havaittiin myös, että dokumentaatiolla on erilaisia käyttötarkoituksia menetelmästä riippumatta.