Tietojärjestelmävaatimusten esittämistapoja - Lampinen, Anu (2014)
Kirjallisuuskatsauksena suoritetussa tutkielmassa esitetään vaatimusmääritte-lyprosessi ja havainnollistetaan, miten se esiintyy kolmessa yleisessä tietojärjes-telmän kehittämisprosessissa, vaihejakomalleissa, RUP-kehyksessä ja Scrum-prosessissa. Tutkielmassa avataan vaatimusmäärittelyprosessin vaiheita ja pu-reudutaan niistä yhteen, vaatimusten esittämiseen. Yleisimpiä vaatimusten esit-tämistapoja kuten käyttötapauskaavio, käyttötapaukset, käyttäjätarinat, luok-kakaavio, tietovuokaavio, sekvenssikaavio sekä tilakaavio käydään läpi ja niitä vertaillaan toisiinsa yleisyyden ja formaalisuuden perusteella. Tutkimuksen tuloksia voidaan hyödyntää arvioitaessa, mitkä esittämistavat ovat soveliaim-pia käsillä olevassa tietojärjestelmäprojektissa. Näin voidaan varmistaa vaati-musten hyöty kehittämis- ja ylläpitovaiheessa.