Laulajan esiintymiskarisma : kuinka se käsitetään - Uimonen, Teemu (2014)
Karisma on monimutoinen ilmiö, jolle on monenlaisia määritelmiä. Esiintyessä jotkin laulajat ovat selittämättömällä tavalla vetoavampia kuin toiset ja tätä karismaattisuutta on kirjallisuudessa määritelty paljon erilaisten persoonallisuuden piirteiden, äänenkäytön ja ulkoisen olemuksen kautta. Tarkoituksena tutkimuksessa oli selvittää miten ihmiset määrittävät esiintymiskarisman käsitteen. Tämän ilmiön lisätutkimus oli paikallaan vähäisen aiemman tutkimuksen ja oman suuren kiinnostuksen vuoksi.