Nuoret ja hyvä kansalaisuus 2000-luvun taitteen Venäjällä - Korpela, Tuija (2014)
Tutkielmassa tarkastellaan kahdeksasluokkalaisten venäläisnuorten käsityksiä hyvästä kansalaisuudesta. Tutkielman aineistona toimivat kahdeksasluokkalaisten nuorten yhteiskunnallisia tietoja ja asenteita tarkastelleiden kansainvälisten CIVED 1999 ja ICCS 2009 -tutkimusten venäläisistä nuorista tuottamat aineistot. Ensimmäisenä tarkastellaan, miten nuorten käsitykset hyvän kansalaisen toiminnasta ovat muuttuneet vuosien 1999 ja 2009 välillä. Lisäksi vuoden 2009 aineiston perusteella tarkastellaan minkälaista kansalaisuutta nuorten käsitykset hyvän kansalaisen toiminnasta ilmentävät ja mitkä taustatekijät näihin käsityksiin vaikuttavat.