Tavasta tyyleihin : kuopiolainen graffiti juurilta nykypäivään - Väisänen, Jyri (2014)
Tutkimukseni käsittelee kuopiolaista graffitia ja sen ilmenemismuotoja Kuopiossa. Lähestyn graffitia paikan ja teoksen näkökulmista. Selvitän, mitä paikat merkitsevät graffitille, ja miten ne vaikuttavat sen luonteeseen. Tarkastelen alueen graffitimaalausten tyylillisiä ratkaisuja etsien viitteitä vaikutteista tai teosten kuulumisesta tiettyihin graffitimaalauksen tyylisuuntiin. Tutkimukseni taustalla on ajatus alueen graffitin perifeerisestä luonteesta, ja sen mahdollisesta ilmenemisestä omalaatuisena ilmaisuna tai graffitiin liittyvän koodiston poikkeavuuksina. Lisäksi pohdin graffitin sisällön merkityksiä.