Lähihoitajakoulutuksen aloittaminen nuorten opiskelijoiden kokemana - Laukkanen, Hannes (2014)
Tutkimuksessa kuvaillaan peruskoulusta lähihoitajakoulukseen vastikään siirtyneiden nuorten opiskelijoiden kokemuksia opiskelemisesta. Tutkimusprosessin edetessä tutki-mustehtäväksi tarkentui opiskelijoiden opiskelun ja siihen vaikuttavien tekijöiden ko-kemisen kuvaileminen sekä oppilaitoksen arkeen liittyvien kokemusten kuvaileminen. Tutkimuksessa käytettiin aineistona Sirpa Lappalaisen syksyllä 2007 tekemiä opiskeli-joiden haastatteluja, jotka olivat osa hänen laajempaa vuosien 2007–2010 aikana ke-räämää etnografista aineistoa. Tutkimukseen valittiin harkinnanvaraisella otannalla 3 parihaastattelua ja yksi yksilöhaastattelu. Aineisto analysoitiin aineistolähtöisesti feno-menologista näkökulmaa soveltaen. Keskeisimpänä kokoavana käsitteenä tutkimuksessa oli elämismaailma.