The realization of EFL teaching in Finland for pupils with autism spectrum disorders : a case study - Kuparinen, Tuomas (2014)
Vaikka autismia ja autistien opettamista on tutkittu laajalti, puuttuu tietoa erityisesti englannin opetuksen toteuttamisesta autismin kirjoon kuuluville oppilaille. Autismi on neurobiologinen kehitykseen liittyvä häiriö, joka voi kehittyä ennen syntymää, sen aikana tai sen jälkeen. Vaikka autismin kirjo on erittäin laaja ja sen oireet hyvinkin yksilöllisiä, on myös havaittu joitakin yhtäläisyyksiä autistien välillä, kuten kuuloherkkyyttä, impulsiivista käytöstä, puutteita sosiaalisissa taidoissa ja kanssakäymisessä, kapeita mielenkiinnonkohteita sekä toistuvia maneereita puheessa ja toiminnassa.