L'Europe ne s'arrête pas sur l'Elbe : les conséquences de la réunification allemande sur le processus d'intégration européen au travers des débats du Parlement européen - Taskinen, Jarmo (2014)
Pro Gradu-tutkielma tarkastelee kuinka Euroopan parlamentin keskusteluissa sen poliittiset ryhmät näkivät Saksojen yhdistymisen vaikuttavan Euroopan integraatioon. Keskiössä on samalla myös se, miten Euroopan parlamentin oman aseman nähtiin suhtautuvan yhteisön muihin keskeisiin toimijoihin, joista olennaisimpia ovat Eurooppa-neuvosto ja Euroopan komissio. Samalla työssä on tarkasteltu sitä, kuinka yhteisön eri jäsenmaiden sisäpoliittiset asenteet näkyvät kunkin maan parlamentaarikkojen puheissa suhteessa Saksojen yhdistymiseen ja Euroopan integraatioon. Tältä kannalta keskeisiksi maiksi ovat nousseet yhteisön toisen maailmansodan jälkeiset voittajavaltiot ja samalla yhteisön suuriin jäseniin kuuluvat maat Ranska ja Iso-Britannia.