Työarvoteoria ja yhtäläistymisoletuksen kritiikki - Kaitila, Joel (2013)
Tämän tutkielman aiheena ovat klassisen poliittisen taloustieteen pioneerien Adam Smithin, David Ricardon ja Karl Marxin vuosien 1776-1883 välillä kehittämän työarvoteorian kohtaamat käsitteelliset ongelmat sekä kahden palestiinalaisen matemaatikon Emmanuel Farjounin ja Moshe Machoverin vuonna 1983 niihin esittämä ratkaisumalli. Meneillään oleva talouskriisi on vauhdittanut aiheesta käytyä keskustelua.