Fan's affect for music record formats : from vinyl LP to MP3 - Toivanen, Arja (2014)
Suosituimmat musiikkitallenneformaatit ovat muuttuneet analogisista vinyylilevyistä ja C-kaseteista digitaalisiin CD-levyihin ja äänitiedostoihin. Silti vinyylilevyt, erityisesti LP-levyt, ovat säilyneet markkinoilla. Levyjä julkaisseiden artistien live-konsertit ovat edelleen merkittävä musiikin kuluttamisen muoto. Tässä tutkielmassa tarkastellaan eri musiikkitallenneformaatteja pitäen live-konsertit vertailun pohjana, ja kartoitetaan formaatteja koskevia seikkoja, jotka ovat merkityksellisiä faneille.