Trumpetin soiton ekspertiisi Claude Gordonin pedagogiikassa - Renko, Markku (2014)
Tutkimus tuo julki Claude Gordonin (1916-1996) pedagogiikkaan oleellisesti liittyvää hiljaista tietoa, joka ei esiinny Gordonin itse kirjoittamissa tai käyttämissä oppimateriaaleissa. Tutkimuksessa selvitetään, kuinka trumpetin soiton perustana olevat seitsemän luonnonelementtiä voidaan harjoittaa erilaisten systemaattisten harjoittelurutiinien avulla niin hyvään kuntoon, että trumpetin soittaminen on helppoa ja vaivatonta.