Puolisona maailmalla : suomalaisten ekspatriaattipuolisojen kokemuksia ekspatriaattielämänmuodosta Thaimaan Bangkokissa - Puhakka, Johanna (2014)
Opinnäytetyössä tarkastellaan ekspatriaattiutta, työperäistä ja määräaikaista nykysiirtolaisuuden muotoa, miestensä työn vuoksi ulkomaille muuttaneiden naisten näkökulmasta. Tutkimuksessa selvitetään ekspatriaattipuolisoiden kokemuksia suhteessa uuden asuinmaan paikalliseen kulttuuriin ja väestöön sekä ekspatriaattielämänmuotoon ja sen puolisolle asettamiin vaatimuksiin.