Harjoitusten ja metaforien rooli lyhyessä hyväksymis- ja omistautumisterapiainteventiossa masennuksen hoidossa - Nieminen, Veera; Varjus, Mia (2014)
Masennus on yleisin mielenterveyden häiriö, joka aiheuttaa subjektiivista kärsimystä, elämänlaadun alenemista sekä toiminta- ja työkyvyttömyyttä. Depressiolääkitys ja psykoterapia ovat masennuksen keskeisimmät hoitomuodot. Perinteisten terapiamuotojen ohelle on viime vuosina noussut uusia terapiamuotoja. Hyväksymis- ja omistautumisterapian vaikuttavuudesta on saatu tutkimusnäyttöä niin masennuksen kuin muidenkin psyykkisten häiriöiden hoidossa. Sen vaikuttavista mekanismeista tarvitaan kuitenkin lisää tutkimustietoa.