Liikunnan ja terveystiedon opettajien käsityksiä tunne- ja vuorovaikutustaidoista - Honkanen, Miiamari (2014)
Pro gradu -tutkimuksessani pyrin selvittämään millaisia tunne- ja vuorovaikutustaitoja koulutetut liikunnan ja terveystiedon opettajat arvostavat ja kokevat osaavansa käyttää. Tutkimuksessa tarkasteltiin eroja vastaajien välillä sukupuolen ja työkokemuksen perusteella. Lisäksi selvitettiin onko taitojen arvostus yhteydessä opettajien koettuun taitotasoon. Tutkimuksessa kartoitetut tunne- ja vuorovaikutustaidot pohjautuivat Mayerin ja Saloveyn (1990, 1997) tunneälyn käsitteeseen sekä Gordonin (2004, 2006) vuorovaikutustaitoihin.