Sävellystyön prosessi - Moilanen, Olli (2014)
Kandidaatintutkielma kuvaa sävellysprosessia luovan ongelmanratkaisun näkökulmasta ja peilaa sitä tekijän omiin havaintoihin omasta sävellysprosessistaan. Tutkielma pohjaa pitkälle Yrjö Heinosen (1995) sävellyksen prosessimalliin, ja siinä pohditaan säveltämistä tekijän näkökulmasta myös yleisellä tasolla. Kiinnostuin aiheesta itse, koska olen ammattisäveltäjä, ja tahtoisin tällä tavalla valottaa säveltämisen käytäntöjä ja pohtia sen merkitystä työn tekemisenä. Tämä tutkimus toimii pohjana Pro Gradu –tutkielmalleni, jossa aion tehdä tapaustutkimuksen omasta sävellysprosessistani.