Japanese attitudes towards their English pronunciation - Loisa, Janne (2014)
Vaikka englantia puhutaankin nykyään enimmäkseen vieraana kielenä, on äidinkielenä puhuttu englanti yhä standardi kielen opetuksessa. Monelle englannin oppijalle se on myös ainoa oikea tapa puhua englantia. Tämä on havaittavissa myös Japanissa, jossa englannin kielen äidinkielenkaltainen osaaminen on vaikeata saavuttaa, ja japanilaisten asenteet omaa englannin ääntämystään kohtaan ovat hyvin negatiivisia.