Vähemmän tunnettujen pallolla tai kiekolla pelattavien joukkuelajien asema suomalaisessa liikuntakulttuurissa - Kalpala, Jarna (2014)
Tässä tutkimuksessa tarkastellaan suomalaisten liikuntajärjestöjen organisoitumista ja edelleen vähemmän tunnettujen pallolla tai kiekolla pelattavien joukkuelajien asemaa suomalaisessa liikuntakulttuurissa. Tutkimuksen tarkoituksena on valittujen teemojen rajoissa lisätä ymmärrystä tutkimuksessa tarkasteltavien lajiliittojen toiminnasta. Valitut teemat ovat: 1. Suomen liikuntakulttuurin historia, 2. urheilun kattojärjestöjen, lajiliittoja ja seurojen roolit, 3. järjestöissä toimivien työntekijöiden ja vapaaehtoisten tehtävät, 4. liikuntalaki liikuntapolitiikan ohjaajana ja 5. liikuntajärjestöjen rahoitus ja varainkeruu.