Allergioiden esiintyvyys suhteessa fyysiseen aktiivisuuteen - Saarimaa, Kristiina (2014)
Tutkimuksen tausta ja tarkoitus Allergioiden esiintyvyys on kasvanut viime vuosikymmenten aikana läntisissä teollisuusmaissa. Allergioiden esiintyvyyden ja fyysisen aktiivisuuden yhteys on epäselvä, sillä liikunta saattaa edistää herkistymistä hengitettäville allergeeneille, mutta toisaalta tarkoituksenmukaisen harjoittelun ymmärretään vahvistavan immuniteettia. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, onko nuorten tyttöjen allergioiden esiintyvyys muuttunut 7 vuotta kestäneen pitkittäistutkimuksen aikana ja onko allergioiden esiintyvyydessä eroja asuinympäristön tai fyysisen aktiivisuuden suhteen.