Driving simulator validity and driver behavior : results of driving performance in virtual vs natural conditions - Kotilainen, Ilkka (2014)
Tämän tutkimuksen tarkoitus oli selvittää kiinteäalustaisen ajosimulaattorin validiteettia suhteessa oikeassa liikenteessä ajamiseen, vertailemalla kokemattomien ja kokeneiden kuljettajien suoriutumista virtuaalisessa ja oikeassa liikenteessä. Lisäksi tutkittiin, missä määrin tulokset, jotka oli mitattu virtuaalisissa ajotilanteissa, selittivät havaittuja yksilöllisiä eroja oikeassa liikenteessä ajamisessa. Yhdeksän kokematonta ja kokenutta kuljettajaa osallistuivat sekä ajosimulaattorissa että oikeassa liikenteessä ajamista arvioivaan tutkimukseen. Tutkimustilanteiden järjestys oli tasapainotettu kuljettajien kesken molemmissa ryhmissä. Tutkimustilanteet sisälsivät ajamista moottoritien kaltaisessa ympäristössä sekä kaupungissa. Luonnollisessa liikenteessä ajamisen laatua arvioi kokenut ajo-opettaja käyttäen samaa arviointimenetelmää kuin varsinaisessa ajokokeessa. Virtuaalisessa ajotilanteessa kuljettajan suoriutumista arvioitiin useilla ajamista kuvaavilla mittareilla. Näitä mittareita sovellettiin niin, että kunkin simuloidun liikennetilanteen erityisominaisuudet otettiin huomioon. Kokemattomat ja kokeneet kuljettajat eivät ryhmätasolla juurikaan eronneet toisistaan virtuaalisessa ja aidossa liikenneympäristössä. Toisaalta monet virtuaalisissa ajotilanteissa mitatut suoritusmuuttujat korreloivat voimakkaasti todellisessa liikenteessä arvioidun ajamisen laadun kanssa. Lisäksi regressioanalyysi osoitti, että joissain virtuaalisissa liikennetilanteissa mitatut tulokset selittivät 64 % yksilöiden välisistä eroista oikeassa liikenteessä ajamisessa. Erityisesti virtuaaliset ajotilanteet, joissa käännyttiin vasemmalle tai liityttiin moottoritielle, osoittautuivat hyviksi ennustamaan oikeassa liikenteessä ajamisen laatua. Virtuaalisissa ajotilanteissa mitatuista muuttujista erilaiset ohjauspyörän liikkeet ja lateraalinen kiihtyvyys osoittautuivat parhaiksi ennustettaessa ajamista oikeassa liikenteessä. Johtopäätöksissä pohditaan kuljettajien yksilöllisten erojen vaikutusta kuljettajakäyttäytymiseen ja esitetään jatkotutkimusta kuljettajakäyttäytymisen mekanismien ja ajosimulaattorin validiteetin tietämyksen parantamiseksi.