A study of international work camp volunteers' attitudes and experiences of English as a lingua franca - Anttonen, Iiris (2014)
Yhä useammalla nuorella aikuisella on omakohtaisia kokemuksia englannin kielen käytöstä monikulttuurisessa ympäristössä, esimerkiksi vaihto-opiskelun tai vapaaehtoistyön kautta. Kyseisissä tilanteissa puhuttu englanti poikkeaa monin tavoin oppitunneilla opituista ja natiivien käyttämästä englannista. Tutkielman aiheena on selvittää, kuinka Suomessa vuonna 2012 järjestetyille vapaaehtoistyöleireille osallistuneet nuoret kokivat englannin kielen käytön leireillä ja millaisia asenteita heillä on englannin kieltä kohtaan. Tavoitteena on selvittää, kuinka he asennoituvat omaan ja toistensa kielenkäyttöön, aksenttiin, natiivien kanssa viestintään, mukauttamiseen ja koodinvaihtoon ja millaisia keinoja he käyttivät parantaakseen viestintää ja estääkseen ongelmia viestinnässä.