Erityistä tukea saavan oppilaan käsitys ihanteellisesta oppijasta - Hissa, Piia (2014)
Tutkimuksessa selvitettiin, millainen käsitys erityistä tukea saavilla 6.-luokkalaisilla lapsilla on oppijan ihanteellisista ominaisuuksista. Tutkimuksessa kysyttiin, millaiset tekijät määrittelevät ihanteellista oppijaa ja mitkä tekijät oppijassa tekevät hänen oppimisestaan haastavaa. Tutkimus toteutettiin fenomenografisesti haastattelemalla 18 lasta. Aineistonanalyysi toteutettiin fenomenografisin periaattein aineistolähtöisesti.