Ajan suunnan juutalaiskuva 1932-1944 - Karhu, Sirpa (2014)
Tutkimuksen tavoite on avata Isänmaallisen kansanliikkeen pää-äänenkannattajan, Ajan Suunnan, lukijoilleen välittämää juutalaiskuvaa selvittämällä minkä verran ja millaisia juutalaisia käsitteleviä kirjoituksia lehdessä ilmestyi. Ajan Suunta aloitti ilmestymisensä neljällä näytenumerolla vuoden 1932 joulukuun alusta. Se jatkoi ilmestymistä kuusi kertaa viikossa ilmestyvänä iltapäivälehtenä vuoden 1937 joulukuuhun saakka, jolloin siitä tuli päivittäin ilmestyvä aamulehti. Lehti lopetti toimintansa vuoden 1939 lopussa, jatkaen ilmestymistään heinäkuun puolenvälin jälkeen vuonna 1940. Vuoden loppuun saakka lehti ilmestyi kaksi kertaa viikossa. Seuraavan vuoden alusta Ajan Suunta ilmestyi kuutena päivänä viikossa. Lehti lakkautettiin 3. lokakuuta 1944 välirauhan sopimuksen nojalla. Tutkimusaineiston muodostavat Ajan Suunnan juutalaisia käsitelleet kirjoitukset. Sisällönerittelyn keinoin laaja laadullinen aineisto hajotetaan osiin ja kootaan uudelleen aineistolähtöisen luokittelurungon avulla teemoittain. Luokiteltu aineisto kvantifioidaan eli laadullisesta aineistosta tuotetaan määrällisiä tuloksia, jolloin aineistoa voidaan havainnollistaa taulukoiden ja kuvioiden avulla. Sisällönerittelyä menetelmänä täydentää laadullinen sisällönanalyysi, jonka keinoin aineistosta tehdään päätelmiä. Ajan Suunnan kansallissosialistisesta Saksan kopioima juutalaiskuva sai osin hyvin antisemitistisiä piirteitä. Lainattua retoriikkaa oli paikoin vaikea soveltaa Suomessa. Lehden mukaan juutalaisten tavoite oli maailmanherruus, johon he pyrkivät propagandan, juutalaisen rahanvallan ja marxilaista juurta olevien aatteiden avulla. Kansainvälistä juutalaisuutta pidettiin useiden kansainvälisten organisaatioiden ja ideologioiden välillisenä taustavaikuttajana, joiden kautta se ohjaili muita kansoja tahtonsa mukaan.