Opettajuuden kehittyminen kummiluokkatoiminnassa : "oon oppinut nyt tän parin kuukauden aikana enemmän ku OKL:ssä kolmessa vuodessa" - Takala, Maija; Paavola, Petra (2014)
Tässä laadullisessa tapaustutkimuksessa tarkastellaan Jyväskylän yliopiston luokanopettajakoulutuksen esi- ja alkuopetuksen erikoistumisopinnoissa toteutettavaa kummiluokkatoimintaa sekä sen vaikutusta luokanopettajaopiskelijoiden ammatilliseen kehittymiseen. Huomio kohdennetaan myös kummiluokkatoiminnan hyötyihin ja haasteisiin sekä niihin ideoihin, joiden kautta kummiluokkatoimintaa voitaisiin kehittää. Kummiluokkatoiminnalla tarkoitetaan tässä tutkimuksessa Jyväskylän Normaalikoulun alkuopetuksen luokissa tapahtuvaa ohjattua harjoittelua, johon esi- ja alkuopetukseen erikoistuvat opiskelijat osallistuvat opinnoissaan lähes koko lukuvuoden ajan.