Mobiiliteknologia sitouttavana välineenä terveydenhuollossa - Luomanen, Lasse (2014)
Luomanen, Lasse Tutkimusraportin otsikko Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2014, 38 s. Tietojärjestelmätiede, kandidaatintutkielma Ohjaaja: Moilanen, Panu Tässä kirjallisuuskatsauksena suoritettavassa kandidaatintutkielmassa käsitellään mobiilia terveysteknologiaa, mHealthia, jo sairastuneiden ihmisten hoitoon sitouttamisen ja hoidon noudattamisen näkökulmasta. Tutkielman tarkoitus on myös selvittää mitä tarkoittaa mobiili terveysteknologia ja liittyykö siihen suostuttelun piirteitä. Tutkielman keskeisimpänä tutkimustuloksena esitetään, että mobiili terveysteknologia pitää sisällään suostuttelua ja mahdollisuuden suostutteluun, mikä voi parantaa terveydenhuoltoa ja hoidon laatua kun potilaat osallistuvat itse hoitoprosessiin. Tutkimustulokset osoittavat myös, että mobiililla terveysteknologialla on potentiaalia edistää positiivista terveyskäyttäytymistä. Vaikuttamalla potilaan asenteeseen suostuttelun keinoin voidaan potilaan käyttäytymiseenkin vaikuttaa. Huomattava asia on kuitenkin se, että mobiiliin terveysteknologiaan liittyviä kliinisiä tutkimuksia on toteutettu suhteellisen vähän. Lisäksi olemassa olevat tutkimukset käsittelevät lähes poikkeuksetta mHealth-teknologian tehokkuutta verrattuna sen puutteeseen.