Svensk är jag inte, finska kan jag inte tala - så låt mig vara ålänning : en enkätstudie om åländska ungdomars identitet - Koivu, Julia (2014)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli saada tietoa ahvenanmaalaisten nuorten identiteetistä. Tutkimuksessa selvitettiin, mikä merkitys ahvenanmaalaisuudella ja ahvenanmaalaisella identiteetillä on nuorille. Ahvenanmaalaisen identiteetin suhde Suomeen ja Ruotsiin oli myös tutkimuksen kohteena. Lisäksi selvitettiin, mitkä asiat lisäävät tai vähentävät nuorten yhteenkuuluvuuden tunnetta Suomen ja Ruotsin kanssa.