Yhteisen näkemyksen rakentaminen julkishallinnon monialaisessa verkostossa - Lyttinen, Tommi (2014)
Pro gradu -tutkielman tavoitteena oli tapaustutkimuksen keinoin kuvata yhteisen näkemyksen rakentamista julkishallinnon monialaisessa yhteistyössä. Yhteisen näkemyksen rakentumista tarkasteltiin perehtymällä monialaista yhteistyötä tekevän ryhmän viestintäkäytänteisiin sekä sellaiseen ryhmässä tapahtuvaan vuorovaikutukseen, joka on yhteydessä toimivaan, monialaiseen yhteistyöhön. Koska yhteistyö on kontekstisidonnainen ilmiö, oli tutkielman tavoitteena kuvata myös yhteistyöverkoston ja yhteistyötä tekevän ryhmän välistä suhdetta. Kohteena tutkielmassa oli nuorten työllistymis- ja koulutusmahdollisuuksia edistänyt ryhmä, joka oli tehnyt pitkäaikaista, monialaista yhteistyötä. Aineisto kerättiin haastattelemalla seitsemää ryhmän jäsentä teemahaastattelun keinoin ja se analysoitiin aineistolähtöisen sisällönanalyysin menetelmin.