Hautasaareke ihmistä varten : Jyväskylän Vanhan hautausmaan vaiheita vuosien 1956-1971 välisenä aikana - Jokela, Jenni (2014)
Uskonyhteisöjen toimesta on perustettu hautausmaita, jotta yhteisöjen kuolleet jäsenet saadaan sijoitettua johonkin yhteisössä vallitsevien tapojen ja käytänteiden mukaisesti. Tämän tutkimuksen kohde, Jyväskylän Vanha hautausmaa perustettiin vuonna 1837 kehittyvän ja laajentuvan kaupungin laitamille huolehtimaan yhteisön edesmenneistä jäsenistä.