"Me halutaan ymmärtää" : vanhempien käsityksiä fysioterapeuttisesta ohjauksesta CP-lapsen botuliinihoidon yhteydessä - Mälkönen, Ida (2014)
Kemialliset ja ortopediset hoidot ovat nousseet perinteisen fysioterapian rinnalle spastisuuden hoitokeinona. Siitä huolimatta että kahden viime vuosikymmenen aikana näiden hoitojen suosio on kasvanut, ne eivät korvaa perinteistä fysioterapiaa. Kemiallisena hoitona botuliinitoksiini A -hoidon suosio on perustunut leikkaustarpeen viivyttämiseen, kivun hallintaan sekä spastisuuden helpottumisen kautta toiminnallisuuden lisääntymiseen erityisesti lievästi tai keskivaikeasti CP-vammaisilla lapsilla ja nuorilla.