Eulerin summia - Kaskela, Kai (2014)
Tämän tutkielman tarkoituksena on tarkastella menetelmiä joilla voidaan laskea niin kutsuttuja Eulerin summia. Eulerin summia ovat Riemannin zeeta-funktion arvoja parillisissa ja positiivisissa kokonaislukupisteissä. Vaikka kyseessä on ääretön joukko äärettömiä summia, niin Eulerin summien laskemiseksi on mahdollista johtaa eksplisiittinen kaava. Tämä kaava johdetaan tutkielmassa kahdella eri tavalla: Bernoullin lukuja ja toisaalta Fourier-analyysin tuloksia hyödyntäen. Lisäksi tutkielmassa tarkastellaan muutamia menetelmiä, joilla voidaan laskea yksittäisiä Eulerin summia. Huomionarvoinen maininta on, että vaikka mielivaltainen äärellinen Eulerin osasumma on rationaalinen, niin kaikki Eulerin summat ovat silti transkendenttisiä.