Non-native English-speaking teachers of English in Finland : teachers' thoughts and experiences of their profession - Kosonen, Stiina (2014)
Englanninkielen opettajia on nykyään määrällisesti paljon, niin Suomessa kuin ympäri maailmaa.Opettajat jakautuvat karkeasti kahteen ryhmään; englantia äidinkielenään puhuviin natiiviopettajiin ja ei-natiiveihin englantia puhuviin opettajiin. Jo vuosikymmen sitten on arvioitu, että ei-natiivit englanninkielen opettajat ovat muodostaneet enemmistön. Siitä huolimatta ei-natiiveja opettajia on alettu tutkia vasta viimeisten vuosikymmenten aikana, sillä natiiviopettajia on perinteisesti suosittu. Suomessa tilanne on kuitenkin toinen, sillä ei-natiivit opettajat ovat Suomessa itsestäänselvyys ja selvä enemmistö.